Make your own free website on Tripod.com
Nas rad / Uradjeno

S E C T I O N S

C O N T E N T S

 

Uradjeno
Sta smo uradili do sada. Arhiva nasih radova.

 

Sta trenutno radimo
Nasa trenutna angazovanja ,projekti i akcije.

 

Sta imamo u planu
Opis nasih buducih akcija i projekata.

 

V E R Z I J E / V E R S I O N

Sta je do sada uradjeno

 Projekti

U saradnji sa Americkim udruzenjem pravnika i Jugoslovenskim komitetom pravnika za zastitu ljudskih prava, organizovali smo 13. 02. 1999 godine konferenciju sa temama "SLOBODA STAMPE i ZAKON O JAVNOM INFORMISANJU"
 

Odbrana "Radija CITY"
 

Promocija knjige "VREME SKINHEDSA" i tribina pod nazivom "Devijantne pojave u drustvu i njihovo otklanjanje"
 

Prava i duznosti gradjana, dvodnevni seminar
 

Odlukom Upravnog odbora formiran je Servis za odnose sa javnoscu, ciji je cilj izdavanje saopstenja za javnost i organizovanje konferencija za stampu. Prilikom izrade projekta "Polozaj i odgovornost novinara u lokalnim  medijima" formirana je Ekspertska grupa novinara. Cilj projekta, izmedju ostalog je bio uvod u profesionalnost rada novinara.CeRID redovno izdaje saopstenja za javnost i organizuje konferencije za stampu, reagujuci na krsenje osnovnih ljudskih prava, demokratskih principa, donosenje nedemokratskih zakona.
 

10. 12. 1998 godine na pedesetogodisnjicu donosenja Deklaracije o ljudskim pravima, CeRID je sa Beogradskim centrom za ljudska prava - ispostava Nis i sa Centrom za nenasilno resavanje sukoba iz Nisa, organizovao protestno stajanje i deljenje letaka po gradu.
 

10. 12. 1998 godine na CeRID-ovoj konferenciji za stampu gostovao je novinar Aleksandar Andric, bivsi glavni i odgovorni urednik "Nase krmace" i knjizevnik,  publicista, satiricar i novinar radija "Balkan" iz Pariza g.Milan Ratkovic.
 

9. 12. 1998 godine CeRID je u saradnji sa Bugarskim Kulturno informacionim centrom "Caribrod " filijala Bosilegrad, u Bosilegradu organizovao tribinu posvecenu novom Zakonu o informisanju. Na ovoj tribini pored predstavnika CeRID , ucestvovali su i Petar Lazic, Indexovo radio pozoriste, Aleksandar Andric, bivsi glavni i odgovorni urednik "Nasa krmaca"  i Misa Miljkovic , novinar Blica.
 

7. 12. 1998 godine Upravni odbor CeRID-a je doneo odluku kojom se osniva Centar za razvoj informisanja i demokratije  ispostava Jagodina, u Jagodini.
 

26. 11. 1998 godine CeRID je organizovao tribinu pod nazivom "O desavanjima na Beogradskom Univerzitetu", na kojoj su bili prisutni gosti iz Beograda, Boris Janjic i Igor Ivanov, studenti elektrotehnickog Fakulteta BU, i univerzitetski profesor Dr Milan Visnjic iz Nisa. Na ovoj tribini prikazan je film "OTPOR", posvecen hapsenju studenata BU. Zbog ove tribine CeRID je bio optuzen od Srpske radikalne stranke (SRS) za manipulisanje studentima!!..Ova tribina je bila odlicno medijski zapazena. Na privatnoj televiziji "BelleAmie" tog dana pojavio se snimak tribine u emisiji "No coment". Na istoj televiziji je prema glasanju gledalaca pobedio kao predlog nedelje u emisiji "Izjava nedelje". Ovaj snimak se emitovao narednih nedelju dana na svakih sat vremena.
 

Od 12. 11. do 19. 11. 1998 godine, CeRID je u saradnji sa Gradjanskom citaonicom "APOSTROF" i Udruzenjem gradjana "EKOLOGIJA - FUTUR 2000", u svojim prostorijama organizovao izlozbu umetnicke kolor fotografije, jugoslovenskog majstora umetnicke fotografije Momcila Mitica.
 

U organizaciji sa Gradjanskom citaonicom "APOSTROF" i Knjizevnim drustvom "FILIP VISNJIC" iz Nisa, CeRID je redovno, svake srede, organizovao veceri antiratne poezije. Prva pesnicka vecer organizovana je 21. 10. 1998 godine.
Ukupan broj odrzanih pesnickih veceri je 4.
 

[CeRID] [O organizaciji] [Nas rad] [Saopstenja] [Novosti] [Arhiva]

Kotaktirajte Webmastera Ukoliko imate pitanja ili sugestije
Copyright 1998 CeRID. Sva prava zadrzana.